Høst, hjemmeskole og blodtrykk

august 28th, 2012

Et relativt blandet innlegg med andre ord :roll: Våknet til skikkelig høst i dag! Måtte ty til fleecejakke når jeg gikk morgentur med Bruno. Men ikke mye vi kan gjøre med det, annet enn å gjøre det beste ut av det!!! Jeg har en ny mobil og når jeg går tur så har jeg musikk på ørene, alt går liksom litt lettere da :cool:

Dette er den forrige Samsung Galaxy, ikke den nyeste. Men den kostet meg en hel krone og virker som en grei telefon!!

Ellers så er det nå hjemmeskole for Elisabeth 2 dager i uken. I dag har hun jobbet jevnt og trutt, litt greit for meg å se henne i en «skolesituasjon». Hun trenger virkelig ro og struktur hvis ting skal gå greit! Jeg lagde en plan for henne og hun synes det gikk veldig greit. Litt sliten ble hun, men slett  ikke så sliten som når hun er på skolen. Ulempen er jo det sosiale, men samtidig er det viktig dette siste året før hun skal på videregående skole.

Det er jo lærere som har laget oppgavene, mens jeg bare satte det opp på en plan. Nøkkelordet er forutsigbarhet, da fungerer hverdagen best for henne!!

I går var hun hos barnelege og de jobbet lenge med å finne riktig blodtrykk og puls hos henne.  Det viser seg at hun har et trykk på 67/95 og det er jo lavt, for lavt. Men det forklarer at hun blir fort sliten og svimmel. Fått noen nye medisiner, så får vi se om det kan hjelpe.

Så da gjelder det å spise riktig, få i seg masse væske!! Legg merke til den fine «Bollen» frukten ligger i. Dette var en gave jeg fikk av mine svigeforeldre til bursdagen! Det var denne formen og en annen, kjempefine og praktiske begge to…. TAKK  ♥

Denne tavlen fikk jeg av søte Randi, den er virkelig nyyydelig!!! Takk til deg også vennen ♥

Vanskelig å vise hvor fin den er på bilder, men den er akkurat i min smak og jeg er kjempeglad i den!!!

Nei, nå må jeg sette igang her. Oppvaskmaskina venter og støvsugeren må luftes. Har strøket klær, brettet klær, satt på mere klær og ja….klær i bevegelse i et hus hvor det bor 5 stk!!!

I helga så fanget Bruno en veps i munnen, noe som slett ikke var så lurt!!! Men etter litt kortison ble han så god som ny, spørs bare om han har lært !!

Men nuh……husarbeid  :!:

Kategorier: Hverdagene | 7 kommentarer

Efit 24 august 2012

august 24th, 2012

Da er sommeren over og vi tar fatt på årets første «høstefit».  Hverdagen er tilbake for fullt og sånn går no`dagan ;-)

Opp og hopp, nuh er det mårran  :roll:

Frokost og matpakketid i kroken!!

Rydder litt på kjøkkenet og finner denne!! Bekreftelse fra Viltnemda om at vi kjørte på bjørn i forrige uke….jada, du leste riktig….BJØRN  :!:

En spesiell dag i Norge i dag!! Dommen faller for den som drepte 77 mennesker og skadet 100 mennesker den 22 juli 2011.

Aldri en efit dag uten klesvask  :!:

Helgehandel….hehehe, trenger man mere?

Ute å går en tur med hunden og sola skinner faktisk  :lol:

Fikk telefon fra min kjære som kunne fortelle at bilen er totalvrak etter møtet med Bjørnen i forrige uke. Takstmannen hadde tatt den endelige avgjørelsen om at den ikke kunne repareres  :cry:

Er i møte.

På vei hjem fra møte. Har en liten og snerten leiebil  :cool:

Snakker med datteren om avgjørelsen som ble tatt på møte i dag. Nå blir det hjemmeskole noen dager i uka, ikke lett å finne en gylden middelvei når man har kognitive skader pga cyste på hjernen  :!: Skal sies at datteren synes det hørtes fint ut!

Litt drikke

Mine 2 yngste stiller mer enn gjerne opp som vakre motiver  :mrgreen:

Avslutter dagens Efit med et bilde av lille voffsen som har hovnet opp rundt snuta si. Vi mistenker at det er en veps sin skyld, han er i god form og spiser, leker og drikker. Noen som vet hva hevelsen kan skyldes??

Takk for at dere kikket innom :!:

Kategorier: Efit | 13 kommentarer

Vi kjørte på en bjørn!

august 16th, 2012

På vei hjem fra Trondheim og StOlavs så ble det mer dramatikk enn hva vi ønsket oss :!:

Dette sporet fant de på ulykkestedet!! Sammen med både blod, hår og bildeler.

Her er en del av lykta på bilen vår, med bjørnehår……

(Bildet lånt fra Google)

Klokken var rett over midnatt og jeg måtte stå på bremsen for ikke å kjøre på elgen som kom spaserende ut i veien, men jeg klarte å stoppe og vi slapp med skrekken!! Vi ble nervøse og jeg kjørte pent videre. Vi kom ikke lenger enn max 2 minutter før vi smalt inn i en BJØRN :o Vi skrek alle sammen og vi så jo alle at dette ikke var et rådyr eller noe annet dyr….det var en BJØRN :!:

Den følelsen vi hadde da vi så at det var en Bjørn var nesten ubeskrivelig!! Aldri har hjertet mitt slått så fort og aldri før har jeg vært så redd for noe som var rett utenfor bilen. Det var i et omeråde hvor det var veldig mørkt, ganske lite trafikk og ikke noe kjekt å sted å kjøre. Et sted jeg ALDRI kommer til å kjøre på igjen…..

Jeg har i mitt liv aldri vært sååå redd og jeg skalv som et aspeløv da vi kjørte videre. Vi ringte politiet som støttet oss da jeg sa at vi ikke turte å gå ut på «åstedet». Bilen ble ødelagt, men den gikk og hadde greit nok med lys…..så vi kjørte i en times tid før vi fant et sted med skikkelig lys. Da stoppet vi og så på skadene og plukket bjørnehår av bilen :!: Det hadde vi nemlig fått beskjed om av viltnemda, som forøvrig var utrolig støttende og hjelpsomme i natt. Vi snakket med de 5-6 ganger før vi kom hjem i 03 tiden.

ALDRI har det vært så godt å komme hjem og legge ungene trygt i sine senger :!:

Jeg fikk vel et par timers søvn i natt, så jeg håper på en god kommende natt!! Har vært en veldig masete dag med MASSE av telefoner fra media. Det har ringt og ringt, de ville gjerne ha oss på tv….men nei takk!!!

Skjønner dette er sjelden kost, men føler ikke for å bli «smurt» utover alle steder. Som viltnemda sa, så er dette gått litt i glemmeboka for andre om et par dager…..selv om vi ikke glemmer dette med det første!!!

Her er linker til noen av nettavisene vi har vært i denne torsdagen:

Bilen har blitt taksert med skader til 41 tusen, hele fronten har knekt i selve «ramma» Jammen godt vi ikke visste det der vi kjørte i 50-60 km i timen resten av de 2 timene vi var på veien før vi kom hjem!!

http://www.retten.no/Innenriks/article6191244.ece

http://www.framtidinord.no/ntb/innenriks/article571181.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10067648

Kategorier: Hverdagene | 4 kommentarer

Bolle i ovn

august 14th, 2012

Neida, ikke annet enn hveteboller i stekeovnen altså ;-) Så at den kunne misforståes litt, men det er bare at jeg må fortelle at jeg endelig har bakt boller i den nye komfyren min.

Tror så absolutt det blir morsommere å bake nå!!

Det ble fornøyde barn her i dag, når de fikk servert nybakte boller  :cool: Begge de minste hadde besøk, så de koste seg alle sammen! Eldstejenta er på Olsotur i dag og jeg sitter oppe å venter på henne i dette minutt. Liker at ungene er i hus før jeg legger meg, men sånn er vel alle mødre ;-)

I morgen er det Trheim som står på planen her, laaang kjøretur med en litt for spennende bil :roll: Den lager alt for mange lyder, men det går ikke tog som får oss til «bartebyen» i tide….så vi satser på at det går fint :lol:

Dagene her går så altfor fort om dagen. Endelig er iallefall nabobråket snart over!! Vi er jo nærmeste nabo til barneskolen og de har nå måtte ty til brakker for 2 klassetrinn. Det har vært bråk fra kl 07 de siste 2 ukene, men nå er brakkene på plass og podens klasserom blir nå i disse dette siste året.

Ellers så er det frisørtimer, legetimer, møter og you name it som fyller kalender fremover. Lurer veldig på hvordan dette skulle gått for seg om jeg jobbet :roll: Jeg går nå til fysioterapeuten HVER eneste dag *puh* LITT slitsomt, men han mener det er håp for å gjenvinne en del av bevegelsene i albuen om det trenes intensivt. Da må det jo prøves :cool:

Bildet er tatt ut av stuevinduet, så det er tett på det bygges kan man si :!:

Neste uke er det skolestart her, noe som betyr shopping av ymse slag….det er ikke lenger jentene som koster mest  ;-) Gutter trenger visst litt av hvert de også har jeg funnet ut!!! Men først og fremst skal de klippe seg på torsdag og visse klesplagg/sko må innhandles. Fredag skal bilen på verksted igjen *sukk*

Men nå synes jeg at jeg hører eldstesnuppa her….må komme meg i seng, om drøyt 5 timer skal jeg opp :shock:

NYT sola folkens, det er siste krampetrekk fra sommeren som er over oss…deilig :!:

Kategorier: Hverdagene | 3 kommentarer

Husmora slo til igjen!!

august 9th, 2012

Ikke nok med at vi har laget syltetøy av den deilige jordbæra, men nå lagde jeg også saft av all ripsen vi hadde i hagen :cool: Dæven steike, sååå flink husmor altså :mrgreen:

Så mye bær var det at jeg saftet i to omganger  :smile:

Smakte himmelsk  :!:

Så da har vi masse saft og syltetøy til den kommende vinteren, den blir sikkert både kald og lang….men da kan vi iallefall kose oss med sommerminner  ;-)

Vi har endelig fått kjøpt oss en ny komfyr, en investering som vi sikkert har glede av i mange mange år fremover!! Var så absolutt mer morro å lage middag i dag, alt kokte fort og stekeovnen stekte jevnt….artig :cool:

Neste uke var det egentlig SSE (statens senter for epilepsi) som sto på planen, men siden frøkna vår sliter med mye hodepine….så ville nevrokirurgen kikke på henne og justere shunten hennes. Vi byttet jo sykehus fra Riksen til StOlav, så det blir en laaang tur. Men vi blir i en natt denne gangen, sist så kjørte vi tur-retur på en dag og det gikk ikke så bra. Så det gjør vi ikke igjen :!:

Så da blir det vel innleggelse på SSE rett etter skolestart tenker jeg, mye på en gang…..men sånn er det når man har alvorlig sykt barn. Mange (!!) møter står også på planen, slik som det er hver høst…..man starter på en måte alltid «på nytt» igjen etter sommeren. Slitsomt, men nødvendig…

Nuh er det snart midnatt og leggetid, natta ♥

Kategorier: Hverdagene | 5 kommentarer

…..mere bilder!

august 7th, 2012

Utrolig koselig hytte, ikke vanskelig å kose seg her :!:

Kveldskos  :cool:

 

Hyttepytt`n  ;-)

Ute på kveldstur, litt småkjølig på fjellet….men vi hadde varme klær med oss  :cool:

Spill er et «must» på hyttetur!!

Det ble en middag på by`n, kostet skjorta….men som vi koste oss  :!:

Mmmm….

Kveld på fjellet

Kategorier: Hverdagene | 3 kommentarer

Litt feriebilder :)

august 7th, 2012

Siden vi hadde ferie i Juni og den herlige uken på Kypros, så blir det ikke mer ferie. Men vi fikk låne hytta til svigerforeldrene og der koste vi oss veldig :cool:

Like ved Lillehammer ligger hytta, en kjempekoselig hytte som er bygd av selveste svigerfar….flink er han  :!:

Litt ruskevær var det, men også solskinn  ;-)

Sola dukket opp og vi dro til Hunderfossen familiepark, som ligger ved Lillehammer. Det var strålende vær og vi koste oss der i mange timer. Iallefall barna da, men vi fikk jo vært med på litt av morroa vi voksne også  :lol: Bruno var med oss og han oppførte seg eksemplarisk inne i parken!! Synes egentlig ikke at hunder har noe der inne å gjøre, men vi kan jo ikke sette han igjen heller.

Her er Bruno sammen med kompisen sin som han traff denne dagen  ;-) Nesten så hundene merker at de er av samme «slag» for de fant virkelig tonen og hadde det riktig så morro de også. Bruno har virkelig forandret seg denne sommeren, tydelig at valpetiden er over. Noe som igrunnen er helt ok :cool:

Gokart var favoritten sammen med raftinga  :smile:

Deilig med en tur på vannet siden det var skikkelig sommer denne dagen  :mrgreen:

Kategorier: Hverdagene | 2 kommentarer